Rólunk

Hullámtörők Taekwon-do csapatkép

2012 óta működik egy szakosztály (klub) a Csopak SC keretein belül, van közöttük óvodás, kisebb és nagyobb gyerek, felnőtt, ugyanakkor még sincs „különbség” közöttük, nagy vagy kicsi, erős vagy gyenge, ügyes vagy ügyetlen.

Egy Csapat, ahol a tagok egymást segítve, családias légkörben, ugyanakkor rendkívül fegyelmezetten, céltudatosan, és lelkesen edzenek együtt.

Ők a Hullámtörők, akik a koreai eredetű Taekwon-do nevű harcművészetet gyakorolják.

Az edzés nem rettenthetetlen, és legyőzhetetlen harcosok kinevelését helyezi előtérbe, hanem hogy a gyakorláson és tanításon keresztül a résztvevők testben és lélekben egyaránt egészséges, megerősödött lányok és fiúk, nők és férfiak legyenek, akik felkészülten fogadják az élet erőpróbáit, harmonikus és teljes életet élhessenek, fittek, kiegyensúlyozottak legyenek.

Persze azon túlmenően, hogy az edzések célja maga a gyakorlás, természetesen nem hátrálnak meg akkor sem, ha arról van szó, hogy versenyek keretében bizonyítsák be rátermettségüket, harciasságukat, ügyességüket, felkészültségüket.

Az edzéseket Gábor Farkas, egykori küzdelmi országos bajnok, III danos taekwon-do mester vezeti, aki 1985 óta foglalkozik harcművészetekkel (taekwon-do, aikido, krav-maga, jiu-jitsu, kung-fu).

A vezető edzői munkát a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Központi Edzőtermében kezdte, majd 1995-ben létrehozta a Buday Taekwon-do Klubot Budapesten, és 17 évvel később a Hullámtörők Taekwon-do Klubot Csopakon.

 

vissza a Főoldalra